Gradering

Krav för Gradering

Hur mycket en utövare behöver träna mellan de olika graderna varierar mycket för olika individer, samt de varierande kraven mellan de specifika graderna. För en gradering till en specifik grad görs en beaktning av: mognadsnivå (antal tränade timmar, antalet tränade år och ålder) samt den fysiska statusen på den som skall graderas.

Den/de graderingsansvarige/-a, bör göra en individuell bedömning av varje elev under ordinarie träning om denne är mogen för att pröva för en ny grad. Så långt som möjligt bör man undvika att barn eller ungdomar underkänns på graderingar, varför det ofta är bättre att vara helt klar över att eleven verkligen klarar graderingen än att chansa.

De rekommenderade åldrarna för de olika graderna ger också vägledning om hur mycket träning som bör läggas ner för att för bereda inför nästa grad. Det bör också krävas fler träningstimmar, räknat från den senaste graderingen, för varje högre grad som en elev prövar för.

För barn i Nybörjargruppen (7-11 år) skall kontinuerlig träning ske i den ordinarie gruppen samt tidigare krav uppfyllas. För de som tränar i grupperna Avancerade Barn (7-11 år), Avancerade +12 år samt Vuxna Nybörjare/Motion skall kontinuerlig träning i de ordinarie grupperna samt kontinuerlig träning på fredagens teknikträning ske. Då kontinuerligt deltagande vid fredagens teknikträning är obligatorisk för att få gradera.

De olika graderna

Alla våra medlemmar graderar halvgrader både som barn och vuxen, där träningstiden, ativa år beaktas på samma sätt!

Bild Grad Minimum
Ålder