Rapport – Nordiska Mästerskapen 2017!

Fredag

Vi åkte från Kristinehamn strax innan 16:30 och anlände i Trollhättan några minuter efter 19. Efter ackreditering samt invägning som både Oskar och Jimmy klarade galant med goda marginaler.

Efter invägningen checkade Jimmy in på sitt hotell och sedan blev det thaimat med Karlstad Judoklubb.

Lördag

Det blev en tidig morgon på lördagen, där uppstigning var klockan 06:00, för att hinna frukosten 06:30, och vara i hallen ca 7.15 för att hinna värma upp inför tävlingsstarten vid 08:00, där Oskar gick 5e matchen på mittenmattan.

I sin första match körde Oskar på bra han krigade på bra i greppningen, försökte att kasta samt klarade sig bra i mattan. Dock var motståndaren något äldre och starkare så Oskar fick det mycket slitigt och tufft. Matchen slutade med att motståndaren försökte att kasta Tome-nage, där Oskar passerade benen och försökte att kontrollera, dock tappade han själv balansen och motståndaren kunde driva runt och hålla fast honom istället.

Återkvallsmatchen gick rellativt snabbt, dock finns det mycket bra i den judon som Oskar uppvisade, det fanns en vilja och ett driv att kämpa!

Detta var en bra erfarenhet för honom att ta med sig till framtida utmaningar. Styrka, greppning och kondition syns är det mest övergripande som behöver tränas mer på, men han har några år kvar tills han ska tävla i U18 på riktigt. Så det finns en fantastisk utvecklingspotential för honom!

Omkring klockan 11:30 anlände Patrik till hallen, så vi gick och kollade hans vikt på hotellet. Patrik vägde 73,05 kg, men efter att ha tagit av sig strumporna så låg han på 72,95 kg. Så nu var det bara att vänta tills att invägningen öppnade för veteraner, senare samma kväll.

Klockan omkring klockan 14 började Jimmy att värma upp inför preliminär start klockan 15. Dock var tävlingen nu försenad med en timme så preliminär tid vart istället 16. Efter U18 klassernas finaler och prisutdelning flyttades starten för Seniorer fram till klockan 17!

Efter 3 timmar med ca 5 uppvärmningar, mental förberedelse och många låtar senare var det äntligen dags för Jimmy att tävla. I sin första match mötte han Sveinbjørn IURA, en mycket meriterad och duktig judoutövare från Island. Jimmy körde på bra under matchen, kunde pressa motståndaren och stod i 3,5 minuter av 4 minuter. Jimmy fick tyvärr inget återkvall då hanns motståndare blev utslagen i tredje matchen emot klassegraren Victor Busch, Staffanstorp Judo. Dock kan det tilläggas att -81 klassen var oerhört tuff, med mycket meriterade utövare.

Samtidigt som Jimmy tävlade, så tävlade Frédérik Gourlay i klassen -73kg. Frédérik som till vardags tränar i Lindesberg eller Frövi Judo, är hemmahörande i Kristinehamn där har tränades av Patrik Gardsiö. Frédérik som är flerårig landslagjudoka, har precis avslutats sin landslagskarriär utan kör judo nu enbart för han tycker det är roligt! Han presterade en otroligt bra judo, där han gick hela vägen till final. 

Finalpasset startade klockan 21:00 och då var tävlingen hela 3 timmar försenad! Frédérik startade mycket bra i finalen, han kastade en waza-ari (halpoäng) som han lyckades hålla hela matchen, och tog där med hem guldet. Något som han försvarade från förra året! Efter följde prisutdelningen och vi kom inte från hallen förens klockan 22:20!! 

Söndag

På söndagen fick vi sovmorgon till klockan 8, sedan åkte vi till hallen för att kolla på U21 tävlingarna. Det bjöds på bra judo, och det var inga fel att sitta på läktaren och dricka kaffe och käka en kaka eller två. Vid omkring klockan 12 började Patrik att ladda till sina matcher, han hade lyckats få den värsta tänkbara lottningen i klassen där han hamnade på samma sida som Johan Törsman (M4) och Jimmy Decker (M3), två motståndare som Patrik haft svårt med tidigare, I den andra poolen hamnade motståndare som Patrik vunnit över tidigare. Vi hade dock inställningen från början att detta enbart var en träningstävling, då Patrik egentligen tävlar i kategorin M5 som vid denna tävling skannade deltagare. Det gick inte så bra för Patrik i sina matcher, men vi tar med oss det hem och försöker att nu lägga fokus på SM som går i Stockholm om 4 veckor!

 

Oskars 1a match: 02:48

Oskars 2a match: 01:42:00

Jimmys match: 08:54:30

 

 

Comments

comments

Posted in Uncategorized.