Rapport – Södra Judo Open

I helgen deltog klubben med 8 tävlande vid Södra Judo Open i Haninge, en tävling som samlade totalt 342 tävlande.
Vid denna tävling var hela 50 klubbar anmälda, av dessa låg Kristinehamns Judoklubb på en 16 plats med antalet anmälda deltagare.

Deltagarna från klubben var följande:

Namn Klass Grupp/viktklass
Theo Kärfstedt. U11 Grupp 4
Elias Mostad U11 Grupp 14
Anton Pranjic U11 Grupp 15
Aron Lindqvist U11 Grupp 15
Casper Reimer U13 Grupp 9
Alexander Gardsiö SN Grupp 1
Oscar Gustavsson PU18 -55 kg
Albin Wik PU18 -66 kg

Som coacher deltog Peter Gustavsson och Jimmy Pettersson.

Kristinehamns Judoklubbs foto.

Översta raden, från vänster: Jimmy Pettersson (Coach), Albin Wik, Oscar Gustavsson, Alexander Gardsiö.
Nedersta raden, från vänster: Elias Mostad, Aron Lindqvist, Anton Pranjic, Casper Reimer (bakom), Theo Kärfstedt.

Det blev en tidig morgon med avfärd från Kristinehamn 06:20, där vi åkte i gemensam tropp upp till Haninge. Väl framme i Haninge, delades invägningskort ut, och sedan fick samtliga deltagare vägas in. Efter invägningen, satt alla från klubben och käkade lite frukost, och laddade inför tävlingsstarten.

Först ut för dagen var Theo på matta 2 och Elias på matta 1

Theo tävlade i klassen U11 grupp 4. Han fick först två tuffa matcher som han förlorade. Efter lite peppning så taggade han på sig i den sista matchen, detta ledde till att han vann matchen. Theo slutade på än mycket bra 3:e plats i klassen.

I första matchen gick Elias in och kastade och fick poängen waza-ari (halv poäng), men där efter blev han kastad. Han laddade om inför den andra matchen,i den matchen gick han in och kastade Ippon (full poäng) efter 11 sekunder. Elias slutade på en mycket bra 2:a plats i klassen.

Där efter körde U11 grupp 15, på matta 3. I denna klass hade vi två deltagare från klubben Anton och Aron. Killarna fick mötas i första matchen, där Anton vann.

Efter vinsten mot klubbkompisen Aron, gick Anton och vann sina två resterande matcher på Ippon (full poäng) på ganska kort tid, med stor still. Något som blev bra för självförtroendet efter senaste pokaljakten där han inte hade domsluten på sin sida. Anton slutade på en mycket bra 1:a plats i klassen.

Efter förlusten mot klubbkompisen Anton, taggade Aron på ytterligare. I sina två följande matcher krigade han sig först till kast som gav poäng, och slutligen höll han fast motståndarna i fasthållning. Aron visade på goda kunskaper i mattkampen, där han bollade med motståndarna. Detta resulterade i att han slutade på en mycket bra 2:a plats i klassen.

Där efter var det en kortare vila för oss coacher, där vi fick fylla på med tomma kalorier och kaffe.

Sedan började klassen U13, där Casper tävlade i grupp 9 där det väntade tufft motstånd. I tre av sina matcher förlorade han på Ippon (full poäng), han kämpade på sitt bästa men motståndarna var både högre graderade och mer rutinerade. I sin fjärde match vann han på walk-over där motståndaren hade struigt sig på grund av skada. Casper slutade på en mycket bra 4:e plats i klassen.

Efter detta började tävlingen för Special Needs (för utövare med funktionshinder), på matta 1. Där Alexander tävlade i grupp 1, gruppen 100% stående. I första matchen kämpade han på och kunde kasta motståndaren på Ippon efter en och en halv minut. I sin andra match mötte Alexander en kille som minst vägde 20 kg mer. Men Alexander kämpade på och kunde precis innan tiden tog slut kasta sin motståndare på Ippon. Detta resulterade i att han placerade sig på en mycket bra 1:a plats i klassen.

Där efter började klasserna U18, här hade vi två deltagare Oscar som tävlade i -55 kg på matta 5 och Albin som tävlade i -66 kg på matta 4.

Först ut var Oscar som i sin första match mötte mycket meriterat motstånd, Oscar drog på sig snabbt två shido (varningar) och blev kastad på två waza-ari relativt snabbt som resulterade i ippon till motståndaren. I andra matchen kämpade han på bra igen!  I denna match dömde domarna mycket konstigt, då även motståndarens coach ansåg att ett kastpoäng var feldömt som skulle varit till Oscars fördel. Där med återupptogs matchen, och där Oscar vann matchen på ett tydligt sätt. Oscar slutade på en mycket bra 2:a plats i klassen.

Efter var det Albins tur, han hade en stor klass med hela 10 deltagare. Första matchen gick på 14 sekunder, där motståndaren kastade Albin. Efter lite coaching och pepp så gick han in i andra matchen med mer tempo, och dominerade i greppningen. Detta resulterade i att han kastade motståndaren på ippon efter omkring en och en halv minut. I sista matchen kämpade han på och försökte att dominera, men motståndaren kunde dominera allt mer och Albin blev kastad på ippon. Detta resulterade i att Albin slutade på delad 7:e plats i klassen.

Namn Klass Grupp/viktklass Placering
Theo Kärfstedt U11 Grupp 4 3:a
Elias Mostad U11 Grupp 14 2:a
Anton Pranjic U11 Grupp 15 1:a
Aron Lindqvist U11 Grupp 15 2:a
Casper Reimer U13 Grupp 9 4:a
Alexander Gardsiö SN Grupp 1 1:a
Oscar Gustavsson PU18 -55 kg 2:a
Albin Wik PU18 -66 kg 7:a

Samtliga resultat finner ni här!

I totalplaceringen av alla 50 klubbar placerade sig Kristinehamns judoklubb på en mycket bra 14 plats, speciellt då klubben enbart har ett 100-tal medlemmar.

Klubb Guld Silver Brons Deltagare Placering
Kristinehamns Judoklubb 2 3 1 8 14.

Södra Judo Open 1 – 2018

Flickr Album Gallery Powered By: Weblizar