Rapport – Sun City Judo Open!

Först ut för dagen var Tobias Rådesjö som tävlade i klassen PU13 -30kg. För Tobbe var detta första gången där han tävlade utanför pokaljakten. I hans första match kämpade han bra, där han försökte med attacker från olika lägen, dock räckte detta inte fult ut då han fick en shido (varning) som resulterade i en förlust senare i matchen. I hans andra match gick det relativt snabbt, där han tyvärr blev kastad. Tobbe blev dock en erfarenhet rikare, och vet nu hur en zoncup är i jämförelse emot en pokaljakt, samt bronsmedaljör i klassen.

Nästa tävlande från klubben var Axel Nilsson PU15 -38kg. I första matchen vann han på walk-over, i resterande matcherna kämpade han på bra och plockade några kastpoäng. Tyvärr räckte det inte hela vägen denna gång, Axel slutade på en 4:e plats i klassen.

Efter detta blev det Albin Wik PU15 - 60kg, Oscar Gustavsson PU15 -50kg samt Gabriel Janssons PU15 -66kr tur att tävla. 

Albin började med att kämpa på bra! Dock blev han snart nedgreppad i matchen; där han hamnade i en jagande position och slutligen blev kastad. Den andra matchen var minst lika kämpigt som den första, men Albin kämpade på och försökte att kasta motståndaren utan framgång. I den tredje matchen var han mycket taggad och hade lyssnat på coachningen, nu gick han in och tog sitt grepp, och kastade Ippon på 11 sekunder! Efter denna match vände det för Albin, och i sista matchen kastade han inte bara 1 waza-ari utan 2, och även 3. Efter denna vändning slutade Albin på en mycket bra 4e plats i klassen.

Samtidigt som Albin tävlade så tävlade även Oscar, fast på en annan matta! Oscar som har haft en mycket bra tävlingssäsong hela året, fortsatte fram som tåget. Han visade både skicklighet i stående judo samt även i mattan. Oscar lyckades att inte få ett enda poäng emot sig, utan jobbade på med en offensiv attackjudo, som resulterade i 2 Ippon samt 4 waza-ari i sina 3 matcher. Där med slutade han som klassegrare och bärgade ännu en medalj!

Gabriels klass varvades in emellan Albins klass, på samma matta! Då det var första gången för Gabriel att tävla vid en sådan stor tävling; så var det främsta syftet för honom att mest att känna av motståndet, se hur man står sig mot dem och sedan jobba från det läget. Gabriel fick möta bra och duktigt motstånd som har flera års tävlingserfarenhet i ryggen, men han kämpade på bra och gjorde ett par kast försök samt ett par bra försvar, men i slutändan räckte detta inte. Det var en bra erfarenhet och nu vet vi tränare vad vi behöver att fortsätta att jobba med.

Slutligen var det dags för Arvid Nilsson PU18 -66kg, Torgny Vanberg HU21 -81kg samt Jimmy Pettersson H -81kg att tävla.

Arvid var mycket laddad in för första matchen. I denna match jobbade han på bra började riktigt starkt med att kasta motståndaren på en knästående ippon-seoi-nage som var en klockren waza-ari, som han inte fick poäng för! Där efter kämpade han vidare kastade ytterligare två waza-ari som han inte fick utdelning för! Nu började även coacherna från andra klubbar bakom mig att ifrågasätta domsluten! "Men som jag anser så är det domaren som dömer, och vi behöver inte hålla med i beslutet, men man får acceptera deras bedömning, då de är domare!" Arvid gjorde ytterligare ett attackförsök, och denna gång fick han varning för falskattack. Så nu låg han i underläge, trotts att han hade attackerat mest! Då tiden började att rinna ut, började han att bli  pressad; och gjorde ytterligare ett attackförsök som han slarvade lite med och blev strypt, så han blev tvungen att klappa! En mycket bra match av Arvid, trotts besvikelsen efter och ilskan började han att ladda om till nästa match! I andra matchen kastade han en waza-ari och sedan åkte han själv på Ippon efter en liten stund! Trotts att han blev utslagen så kämpade han på mycket bra under tävlingen!

Näst sist ut för dagen var Torgny, då han hade för få motståndare i PU18 så flyttades han upp till klassen HU21. I första matchen ställdes han emot Adrian Gisberg i från Frövi JK som är med i landslaget! Torgny stod sig bra, med en stark greppnig kunde han sätta press på Adrian! Med några attacker från vardera hållen blev Torgny slutligen kastad på ett fint ippon kast, efter 1:29!  Efter matchen var han dock relativt nöjd med sin prestation. I den efterföljande matchen jobbade han på bra och dominerade i greppningen. Efter ungefär en halvminut in i matchen gjorde han ett mycket bra kastförsök. Problemet var bara att han landade på rygg först, som enligt de nya reglerna betyder poäng till motståndaren! I den tredje matchen jobbade han också bra och dominerade greppet och judon över lag, där han gjorde ett kastförsök i en dålig situation och blev kastad själv! Dock har han inte tävlat på flera månader, detta betyder att han behöver bygga upp tävlingsrutinen igen, för då kommer judon att funka bättre. Torgny slutade på en 4e plats i klassen!

Sist ut för dagen var Jimmy, i sin första match möte han Mattias Enström från Karlstad. Jimmy började matchen med att göra två taskiga knästående ippon-seoi-nage försök, där den ena ledde till ett halslås situation som han kunde kravla sig loss ifrån! Där efter gjorde han en taskig benteknik som resulterade i att Mattias kunde kontra och avsluta matchen! I andra matchen möte Jimmy, Markus Gymning från Köping. Jimmy gick in tog sitt grepp, gjorde ett fotsvepsfint, justerade greppet och sedan kastade stående ippon-seoi-nage som resulterade i en Ippon vinst, då motståndaren bryggade! I sista matchen mötte han, Adrian Gisberg från Frövi. I denna match jobbade han bra med greppningen satte press på Adrian, men Adrian hade fler kastförsök och situationer som han kunde dominera i. Jimmy stod sig 2:19, sedan gjorde han ett dåligt attackförsök på uchi-mata som resulterade i, att Adrian kunde kontra och få waza-ari och sedan komma in i fasthållning och vinna på ippon!

Resultat sammanställning (med länk till klasserna)

Nr. Klubb Namn  Grad Klass Placering
1 Kristinehamns JK Oscar GUSTAVSSON 2.kyu P15-50 1.
2  Kristinehamns JK Gabriel JANSSON 4.kyu P15-66 -
3  Kristinehamns JK Arvid NILSSON 3.kyu P18-66 -
4  Kristinehamns JK Axel NILSSON 4.kyu P15-38 -
5  Kristinehamns JK Jimmie PETTERSSON 2.dan H-81 3.
6  Kristinehamns JK Tobias RÅDESJÖ 4.kyu P13-30 3.
7  Kristinehamns JK Torgny VANBERG 2.kyu H21-81 -
8  Kristinehamns JK Albin WIK 3.kyu P15-60 -

Utöver detta blev Kristinehamns Judoklubb också delad 1o:e bästa klubb på tävlingen av totalt 28 klubbar!

Placering Klubb Guld Silver Brons Deltagare
10. Kristinehamns JK 1 0 2 8

Comments

comments

Posted in Uncategorized.