Utbildnings äventyr i Borlänge!

På vägen upp åkte vi den anrika inlandsbanan där vi möttes av fantastisk utsikt och strålande solsken. Väl framme i Borlänge började vi med incheckning på hotellet, och sedan styrde vi kosan mot hallen.

Då jag skulle vara en av tre kursledare var jag tvungen vara med och planera och fördela arbetet med kursen. Så större delen av fredagskvällen gick åt till detta.

På lördagsmorgonen möttes vi av 15 förväntansfulla deltagare där åldrarna, erfarenheten och graderna var mycket spridda. Något som är en fördel tycker jag, då det blir ett bättre utbyte mellan unga och äldre, samt att jag själv också kan lära ett och annat nytt.

Det var en mycket intensiv dag med flera praktiska och teoretiska pass samt ett och annat grupparbete där deltagarna fick planera sedan hålla egna pass. Utifrån den röda tråden, den gyllene tråden, vad?, varför? och hur?, medans vi kursledare kollade på och kom med både tips och idéer hur man skulle kunna förbättra ledarskapet eller passen.

Albin var ganska trött och mosig efter första dagen, då det inte dröjde allt för länge innan han somnade på kvällen.

Söndagen började med ett relativt långt teoripass, som efterföljdes av ett pass som utvalda deltagare hade fått i uppdrag att hålla, där Albin var med som Hjälptränare.

Passet som deltagarna höll, var avsedd för tävlingsutövare ungefär blått - svart bälte, där man genomförde träning som ledde till en ne-waza teknik, som där efter tränas från ett kast, och slutligen förstärktes med situations randori där man började ne-waza-randori genom att kasta det specifika kastet.

Detta pass live streamades av Svenska Judoförbundet och finns att återfinnas här...

Där efter avslutades helgen med ytterligare ett grupparbete, men denna gång en innovations övning där deltagarna delades in i tre grupper. Där varje grupp fick ett varsitt redskap exempelvis lekband, ärtpåsar och pilatesbollar. Och där efter skulle de med hjälp av redskapen hitta på en förstärkningsövning av en teknik, rörelse etc.

Där efter delades diplom och licenser ut, och nu kan vi stolt säga att vi har ytterligare en utbildad tränare med licens.

På vägen hem satt jag och Albin, mitt emot varandra och var ungefär lika trötta!

Vid tangenterna Jimmy Pettersson

Comments

comments

Posted in Uncategorized.