Barn & Lekjudo

4-6 år

Tisdag 17:30 - 18:30

Syfte

Fokuserar på fysisk aktivitet i ostrukturerade och semistrukturerade miljöer och betonar utveckling av grundläggande motoriska färdigheter.

Mål

• Utvecklar fundamentala motoriska färdigheter (krypa, åla, gå, springa, hoppa, kasta,  etc.)
  • Introducera övningar som tränar rörelseförmåga, balans, koordination och snabbhet.
  • Koordination, rörlighet och balans skall utföras genom allmänna övningar och en mängd judorelaterade lekar.
  • Kortvarig snabbhetsmoment eller moment som får träna rörelseförmågan skall ingå i lekarna.
  • Kortvariga aeroba insatser – möjliggöra en spontan tillämpning av ansträngning för barnet – inga strukturerade tidsramar för övningarna.
  • Smidighetsövningar ska ingå i lekar, lekar ska också lägga fokus främst på koordination och rörlighet.

Tachi-waza

• Utveckla den egna balansförmågan
  • Lära sig grunden för adekvat fallteknik
  • Lära sig vara en bra uke/ tori
  • Skapa de fysiska förutsättningarna för inlärning av de grundläggande kastteknikerna i stilla stående.
  • Lära sig att koordinera sin egen rörelseförmåga med partner/motståndare.

Ne-waza

• Lära sig röra sig i alla riktningar.
  • Rulla, krypa, åla i alla två riktningar på mage och rygg.
  • Snurra runt på mage och rygg samt kunna växla med benen.
  • Ändra fasthållning och hålla fortsatt kontroll på uke.
  • Vända partnern från olika positioner och ta fasthållning.
  • Kunna enklare losstagningar i olika riktningar från fasthållning.

Translate »