Börja träna Judo

Prova på först

Först efter 3 provträningar betalar man medlems- och träningsavgift.

Medlemsavgiften är per år och träningsavgiften per termin.

Vilken grupp passar jag i?

Om du är mellan 4 och 6 år är  Barn och lekjudo en bra grupp för dig. Om du är mellan 7 och 15 år börjar du i nybörjargruppen eller kanske i någon av våra fortsättningsgrupper. Äldre nybörjare (vuxna äldre än 16) kan börja i nybörjare/motion vuxengruppen.

Alla tider och dagar hittar ni under Träningstider. Vi har inga köer!

Registrera dig som ny medlem här!

Redan registrerad? Uppdatera dina uppgifter här!

Träningskläder

Under de första träningarna räcker det med mjuka träningskläder, utan metalldelar eller andra hårda vassa detaljer. Smycken, hårspännen ska tas bort innan träning. Gummisnodd i håret går bra. Efter man har provat några gånger kan man köpa en dräkt på klubben.

Ordningsregler i träningslokalen (dojo)

Skor lämnas i skostället när man kommer in i lokalen. Detta gäller alla, inklusive besökare! Kom i tid innan träningen börjar. Utför en stående hälsning när du kommer in eller lämnar dojon. På träningen bär vi judodräkt med färgade bälten som visar graden (kunskapsnivå).

Man lyder instruktören och tränar endast de tekniker som tränaren har visat. Träna med en ren kropp, rena fingrar och fötter. Naglarna ska vara kortklippta så att du inte river dig själv eller en kompis. Man har inte mat eller tuggummi i munnen när man tränar. Om du behöver dricka under träningen, ta då med en vattenflaska.

Om du behöver stiga av mattan säg då till tränaren först. Var tyst och uppmärksam, även när du inte tränar själv. Stå och sitt ordentligt på mattan. Ligg inte och bli inte liggande på mattan, eftersom någon annan kan ramla på dig. Var alltid hövlig och hjälpsam. Missbruka inte din judokunskap. Judo tränas endast i dojon!

Graderingssystem

När man börjar med judo och kommit så långt att man har köpt en egen judodräkt så ingår det ett vitt bälte som visar att man är nybörjare.

Efter en termin kan man avlägga ett enkelt prov för att få ett vitt bälte med gul markering på det vita bältet. Proven inom judo kallas för gradering och för att få gul markering skall man visa de kast, fasthållningar och fallteknik som tränats på under terminen.

När man har tränat ytterligare en termin kan man gradera igen, den är gången får man gult bälte. Det kommer naturligt ta längre tid mellan graderna här efter, för att det tar tid att lära sig det som krävs för de olika gradera. Nästföljande färger är orange, grönt, blått och brunt. Dessa grader kallas kyu grader. Därefter kommer svart bälte (1 Dan) och ytterligare 9 dangrader.