Kristinehamns Judoklubb

“Kristinehamns främsta idrottsförening”

Judo är tredje största sporten i OS, världens största kampsport och den 9:e största sporten i världen.

Kristinehamns Judoklubb har 48 års erfarenhet att att utveckla framgångsrika judoutövare.

Detta kan vi påstå då vi under de senaste 11 åren har vi tagit totalt 46 mästerskapsmedaljer allt från SM till VM.

Detta ger i snitt 4,2 medaljer per år, något som är mycket bra för en liten klubb som haft omkring 100 medlemmar.

Under de senaste 11 åren har vi haft 3 utövare vid Riksjudogymnsiet i Lindesberg, samt 2 utövare i Landslaget.

Vi har även två mycket rutinerade och kompetenta huvudtränare; där den ena har över 40 års erfarenhet av tävlingsjudo, medan den andra har 20 års erfarenhet samt 3 års universitets utbildning som elittränare.

Våra tränare lägger i snitt minst 20 ideella timmar i veckan för att utveckla våra utövare.

För att bli bra i judo behöver man inte bara kunna en massa olika kast, man måste förstå hur man rör sig rätt och hur man kastar en motståndare som gör motstånd. Därför tar det i snitt 10 år att gradera till Svart bälte hos oss