Föreningen

Kristinehamns Judoklubb grundades den 16 december 1971, dock har man utövat judo i Kristinehamn sedan 1960-talet.

Vi är en av de främsta idrottsorganisationerna i Kristinehamn och är en klubb som konkurrerar om prispallen på både nationella och internationella tävlingar.

Vi är en klubb som ständigt jobbar med att utveckla svenska elitutövare, samtidigt jobbar vi med att utveckla våra metoder för att få fram dem. Trotts klubbens storlek har vi lyckats få fram många framstående utövare, detta främst under 2000 talet. Då vi har haft flertalet utövare vid riksjudogymnasiet i Lindesberg.

Klubben kan erbjuda tränare med lång judoerfarenhet, goda tävlingsmeriter samt att vi också har en tränare som studerat till tränare på universitetet under 3 år. Detta betyder att våra tränare kan erbjuda en mycket god utbildning inom judo, som bygger på det nyaste rönen inom forskning om idrott.

Samtidigt bedriver vi en bred verksamhet med mycket barn och vuxna, där vi har allt från barn på 4 år, och upp till nybörjare på 50 år. Vi bedriver motionsgrupper och nybörjargrupper för alla åldrar, samt att vi erbjuder också träning på avancerad nivå. Alla våra träningar håller en hög svenskstandard!