Prova på först

Först efter 3 provträningar registrerar man sig i vårt medlemsregister!

Medlemsavgiften är per år och träningsavgiften per termin.

Som faktureras ut till angiven mail omkring 1 månad efter att terminen startat!

Träningskläder

Under de första träningarna räcker det med mjuka träningskläder, utan metalldelar eller andra hårda vassa detaljer. Smycken och hårspännen ska tas bort innan träning. Hårsnodd i håret går bra. Efter man har provat några gånger kan man köpa en dräkt på klubben för omkring 400-500 kr beroende på märke och storlek.

Dojo Regler

Skor lämnas i skostället när man kommer in i lokalen. Detta gäller alla, inklusive besökare!

Vi hänger upp våra kläder på krokarna i omklädningsrummet, och lägger väskan på bänken, och inte slänger kläder eller breder ut os så kompisar måste kliva över våra saker!

Innan träningen tvättar vi alltid våra fötter, för att vi vill inte ha stinkande och smutsiga fötter i varandras ansikten.

Vi ska även alltid ha kortklippta naglar på händer och fötter, för att inte skada oss själva eller kompisarna som vi tränar med.

Kom i tid, kom gärna minst 10 minuter innan träningen börjar! Utför en stående hälsning när du kommer in eller lämnar dojon. På träningen bär vi judodräkt med färgade bälten som visar graden (kunskapsnivå).

Man lyder instruktören och tränar endast de tekniker som tränaren har visat. Träna med en ren kropp, rena fingrar och fötter. Man har inte mat eller tuggummi i munnen när man tränar. Om du behöver dricka under träningen, ta då med en vattenflaska.

Om du behöver stiga av mattan säg då till tränaren först. Var tyst och uppmärksam, även när du inte tränar själv. Stå och sitt ordentligt på mattan. Ligg inte och bli inte liggande på mattan, eftersom någon annan kan ramla på dig. Var alltid hövlig och hjälpsam. Missbruka inte din judokunskap. Judo tränas endast i dojon!

Bli Medlem

Vi är 100% ideella!

Vad betyder det?!

Det betyder att alla som är aktiva i styrelse, som tränare eller andra funktionärer i föreningen gör detta utan någon ekonomisk ersättning!

Detta är grundbulten i den Svenska Idrottsrörelsen och en förutsättning för det rika föreningslivet som vi har i Sverige

Som medlem en ideell förening, går din medlemsavgift och träningsavgift till att finansiera den verksamhet som bedrivs. Som att finansiera lokalen, träningsutrustning, förbruknigsvaror, bank och it kostnader, att våra ledare är utbildade och kompetenta, betalar startavgiften för tävlingar etc.

Förmåner

Som medlem i Kristinehamns Judoklubb har du en hel del förmåner:

• Du får träna under några av Sveriges högst utbildade tränare inom Judo, som har mycket framstående meriter både som utövare och som ledare.
  • Du tillhör en Judoklubb ansluten till Svenska Judoförbundet, och kan således gradera dig.
  • Du får tävla på Judotävlingar som arrangeras av klubben, samt på nationell eller internationell nivå.
  • Du får förutsättningarna att träna i en av Sveriges mest ändamålsenliga Judohall.
  • Om du tränar och följer tränarens instruktioner, ges du rätt tränings förutsättningar för att eventuellt kunna studerar vidare vid judogymnasitet, eller tävla i landslaget. Då vi har en lång tradition att fostra utövare dit!
  • Du ges också möjligheterna att få åka på utbildningar och träningsläger där du utvecklas ännu mer i din egen Judo.

Förväntningar

Eftersom vi är en ideell förening förväntas alla medlemmar bidra till och inte bara tadel av verksamheten!

Som grundprincip avseende krav på medlemmar gäller mottot att:

”Ingen kan göra allt, men alla kan göra något”.

Generella krav och förväntningar på medlemmar i Kristinehamns Judoklubb är:

• Ta del av och följa föreningengens stadgar och policydokument, samt följa de dojoregler som vi har.
  • Ha anmält om medlemskap i föreningens medlemsregister samt betala fastställd medlemsavgift och träningsavgift innan deltagande i föreningens verksamhet.
  • Bidra efter bästa förmåga i det ideella arbetet, så vi kan uppnå föreningens vision och mål och fortsatta utveckling.
  • Ställa upp i den mån man kan som funktionärer.
  • Aktivt hjälpa till med städningen av hallen.
  • Ställa upp som ledare och förtroendevald efter förmåga och intresse.
  • Vara aktsam mot dojon och övriga hallen samt dess inventarier.

PRISER HT 2019

Barn under 7 år

kr 450 Termin

Ungdomar 7 - 18 år