Gradering

Riktlinjer för Gradering

Här finner ni de riktlinjer och de krav som vi i Kristinehamns judoklubb ställer på våra medlemmar för gradering upp till brunt bälte. Dessa gäller samtliga medlemmar i föreningen och bygger på svenska judoförbundets graderingsbestämmelser för kyu-grader.

JUDOPASS

För att man ska kunna tävla på större tävlingar än pokaljakten måste man ha minst 5 kyu, samt ett judopass. Inom judon är judopasset utövarnas legitimation så att man vet vem utövaren är, samt tillhör en klubb som är ansluten till svenska judoförbundet.

Kyu-grader

Riktlinjer för Dangrader

Här finner ni de riktlinjer och de krav som vi i Kristinehamns Judoklubb ställer på våra medlemmar för gradering till högre grader. Dessa gäller samtliga medlemmar i föreningen och bygger på Svenska Judoförbundets graderingsbestämmelser för Dan-grader.

Ansökan om Dangradering

Här finner ni Svenska Judoförbundets ansökningsblankett för prövning av Dan-grad. Läs Kristinehamns Judoklubbs Riktlinjer för gradering till Dan-grader innan!

Dan-grader